Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z grysikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
różyczki brokuła 5 różyczek
seler korzeniowy 1/4 szt
skrzydełka kurczaka 1 szt
grysik 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z grysikiem

1. Skrzydełko opłukać pod bieżąca wodą, wrzucić do garnka i zalać wodą. Marchew i pietruszkę pokroić w plasterki, seler w kostkę, dodać do garnka i gotować wraz ze skrzydełkiem do miękkości.
2. Mięso ze skrzydełka obrać, Do zupy dodać różyczki brokuła oraz mięso ze skrzydełka, gotować do miękkości brokuła. Wsypywać powoli grysik, gotować kilka minut, przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.01.2016 12:58
Dobra delikatna zupa.
agnieszka214 05.01.2016 12:04
Smak dzieciństwa takie jadalam
kasiaw 05.01.2016 11:45
rozgrzewająca zupka na zimę - polecam
Ewelina1991 05.01.2016 08:45
ciekawa zupka
jagoda5913 05.01.2016 00:50
PYSZNA ZUPA DAWNO NIEROBIŁAM TAKIEJ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak