Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami i borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 1 kostka
cukier puder 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
jabłka 5 szt
borówki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami i borówkami

Wykonanie:
Zimne masło poszatkować z mąką, dodać cukier, sól, jajko- wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki.
Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3)
Wyłożyć spód formy wysmarowanej masłem większą częścią ciasta. Układać jabłka pokrojone w talarki, posypać borówkami. Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w paski i przykryć wierzch tarty.
Piec 30-35 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 08.01.2016 12:34
Bardzo apetyczne ciacho.
kuchcik89 08.01.2016 10:07
wygląda wspaniale :)
Ewelina1991 08.01.2016 08:44
świetna tarta
Motorek 08.01.2016 08:14
wygląda pysznie
norweska20 07.01.2016 23:00
smakowita tarta
Benita 07.01.2016 22:47
mniam, mniam pycha
wwwiolka 07.01.2016 22:42
Bardzo fajny przepis.
MAR3STA 07.01.2016 21:36
Bardzo apetyczna
gosia1988 07.01.2016 21:00
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak