Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło do obiadu.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
cebula biała 1 szt
jabłko 1 szt
pieprz do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2-3 szt

Porada

Taką sałatkę można też podać na zimno ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło do obiadu.

Kroki postępowania

1
Buraki każdy zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 40 minut .Obieramy ze skórki.
Krok 1 - Buraczki   na ciepło  do obiadu. foto
2
Buraki ścieramy na tarce.
Krok 2 - Buraczki   na ciepło  do obiadu. foto
3
Do buraków ścieramy jabłko.)
Krok 3 - Buraczki   na ciepło  do obiadu. foto
4
Cebulę dusimy na oleju pod koniec wsypujemy przyprawę do sałatek mieszamy.
Krok 4 - Buraczki   na ciepło  do obiadu. foto
5
Do buraków z jabłkiem dodajemy pieprz i kminek i gorącą cebulę mieszamy i podajemy.

POLECAM!!!!
Krok 5 - Buraczki   na ciepło  do obiadu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.01.2016 19:44
dawno nie robiłam na ciepło a bardzo lubię, smaczne
gosia56 09.01.2016 13:42
Dziękuję za miłe komentarze ;) ostatnio w mojej kuchni królują buraczki czerwone;)
Róża1 09.01.2016 12:55
świetny dodatek do obiadu :-)
gusia1000 08.01.2016 17:06
Lubię je jeść.
misia123410 08.01.2016 16:50
Pyszności same:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak