Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z marchewką i jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1,5 szk
cukier trzcinowy 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1,5 łyżeczki
olej 3/4 szk
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z marchewką i jabłkiem

Marchewkę oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Do składników suchych dodać jajka oraz olej. Całość zmiksować.
Na koniec dodać marchewkę oraz jabłko i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 10.01.2016 20:45
pysznie wyglądają
w mojej kuchni 10.01.2016 18:13
pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak