Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z suszonymi grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
grzyby suszone 1 szklanka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
sól i pieprz
jajko 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z suszonymi grzybami

Grzyby zalać wodą, odstawić do namoczenia na trzy godziny.
Przelać do garnka razem z wodą w której były moczone, gotować około 20 -30 minut. Odcedzić i pokroić.
Mięso skręcić przez maszynkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić cebulkę i zeszklić.
Dodać na patelnię grzyby, oprószyć solą, podsmażać 10 minut. Wystudzić.
Mięso przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą i zawartość patelni.
Doprawić solą i pieprzem, wyrobić gładką masę.
Przykryć miskę, odstawić na 30 minut.
Formę o wymiarach 11 cm x24 cm wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą.
Przełożyć masę mięsną, delikatnie dociskając.
Piec w temperaturze 180 stopni około 60 minut.
Można podawać na ciepło z sosem albo na zimno na kanapki.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2016 20:46
świetny przepis na smaczną pieczeń rzymską, wygląda smakowicie
ben-ka 12.01.2016 09:20
Super przepis na wykorzystanie zapasów grzybów:)
olkaaa 12.01.2016 07:35
chętnie spróbuję
Grazyna0211 11.01.2016 21:59
smacznie i apetycznie
Łukasz15 11.01.2016 21:57
Dla mnie super
joannaa24 11.01.2016 21:08
Pyszna, lubię taką pieczeń
gosia1988 11.01.2016 20:56
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak