Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z kminkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej lniany 3 łyżki
kminek Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z kminkiem



Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać kminek i wymieszać.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do marchewki. Doprawić do smaku pieprzem, wlać olej ( u mnie własny, lniany), dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 05.01.2016 18:34
moja mama mnie zawsze hańbi za ten kminek :D
ttrytka 04.01.2016 10:01
taką często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak