Przepis i sposób przygotowania na: Tort Śnieżynka
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką
2.
Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części
3.
Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej
4.
Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5.
Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem.
6.
Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać - włożyć do lodówki na godzinę
7.
Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź
8.
Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą
9.
Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę