Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 0,5 litra
masło 1 łyżka
cukier 2,5 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Porada

Je żeli chcemy, by budyń był zdrowszy i mniej kaloryczny, zamiast cukru można dodać ksylitol- ok. 1,5 łyżki.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń czekoladowy

Z podanej ilości mleka odlewamy pół szklanki. Resztę zagotowujemy z cukrem i masłem.
W reszcie mleka dokladnie mieszamy mąkę i kakao.
Gdy mleko się zagotuje, wlewamy mieszankę mleka, mąki i kakao.
Zagotowujemy ok. 3 min- do zgęstnienia. Przelewamy do miseczek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 05.01.2016 12:58
pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak