Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny migdałowe na maślance

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
maślanka 200 ml
olej 1/4 szk
mąka 1 i 1/3 szk
cukier 3/4 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
płatki migdałowe 10 dag
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny migdałowe na maślance

Płatki migdałowe połamać na mniejsze kawałki.
W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i kakao. W drugiej misce wymieszać jajka z maślanką, olejem i kilkoma kroplami olejku migdałowego. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować. Na koniec dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką.
Foremki do muffin napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.01.2016 22:13
super deserek
ada.la 19.01.2016 22:11
wyglądają pysznie
Mama niejadka 19.01.2016 21:14
Pyszne muffinki
bertpvd 19.01.2016 20:43
super przepis
Janina 19.01.2016 20:41
Fajne ciasteczka;))
IKrakowianka 19.01.2016 20:30
bardzo fajne słodkości
Marta1986 19.01.2016 19:48
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak