Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
pomidory 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
jajko 3 sztuki
ryż ugotowany 1 szklanka
szczypiorek posiekany 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
majonez 8 łyżek
śmietana 8 łyżek
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka żółta 1 sztuka
ogórki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Tuńczyka odsaczyc z oleju , wyjac kregoslupy . Pomidory umyc pokroic na czastki tzw - łodeczki . Kiszone ogorki pokroic na plasterki i jeszcze na polowki . cebule , papryke i jajka ugotowane na twardo pokroic w kostke . dodac ugotowany ryz , szczypiorek . Wszystkie skladniki wymieszac . Czosnek przecisnac przez praske , majonez, smietanei oliwe wymieszac tak , by sos mial jednolita konsystencje. Dodac czosnek , sol , pieprz i lyzeczke soku z cytryny .Calosc dokladnie wymieszac . Zalac salatke sosem i caloscdobrze wymieszac . Odstawic no pol godziny w chlodne miejsce , ale nie do lodowki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 20.09.2011 21:17
smaczniutkie
Koper 21.08.2010 07:49
Skąd bierzesz tuńczyka w puszce z kręgosłupami? Muszą być jakieś gigantyczne puszki :)
krysia50 20.08.2010 21:30
Pyszna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak