Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka orzechowo-migdałowe.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 20 dag
cukier 10 dag
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 op
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 5 dag
orzechy włoskie 5 dag

Lista składników

orzechy włoskie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka orzechowo-migdałowe.

Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ciągle ucierając dodać jajka.
Migdały i orzechy drobno zemleć, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Połączyć składniki, zagnieść ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać foremkami ciastka, na środku umieścić kawałek orzecha włoskiego, Ciastka układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec ok.20 minut w tem.180 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 25.01.2016 17:07
smakowite kalorie
Alex_M 23.01.2016 22:45
smaczne ciasteczka :)
Bernadeta1 23.01.2016 20:10
na pewno smaczne ciasteczka
olkaaa 23.01.2016 18:47
ciekawy pomysł
Renata9 23.01.2016 16:51
Fajne i smaczne ciasteczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak