Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 duża
masło 125g
ząbki czosnku 5 ząbków
bazylia świeża 3 garście
koperek 2 łyżki
ser żółty 25g
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Bagietka to wyśmienita przekąska z dużą ilością bazylii oraz idealny dodatek do dań grillowych.

Przepis i sposób przygotowania na: BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA

Kroki postępowania

1
Zmiksować w malakserze bazylię, czosnek, koper a następnie wymieszać
z masłem. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 1 - BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA foto
2
Na tarce zetrzeć żółty ser.
Krok 2 - BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA foto
3
Bagietkę ponacinać w odstępach 1,5-2cm (nie kroić w oddzielne kromki).

Krok 3 - BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA foto
4
Środek ponacinanej bagietki posmarować z każdej strony masłem
z ziołami i wypełnić żółtym serem.
Krok 4 - BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA foto
5
Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym
do 200 stopni przez około 10-15 minut aż się zrumienią
(bagietkę można również przyrządzić na grillu).
Krok 5 - BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 28.01.2016 22:11
Wygląda smakowicie
marzut 28.01.2016 13:34
super przepis
Poison1988 27.01.2016 08:26
aż ślinka leci na sam widok - pycha! :)
ada.la 26.01.2016 21:48
fajna propozycja
Stenka 26.01.2016 19:01
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak