Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól 3 szczypty
majonez 3 łyżki
rukola 2 garście
kiełki rzodkiewki 3 łyżki
chrzan 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo z dodatkiem sody. Łupimy w i kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka łyżeczką i rozgniatamy.
Krok 1 - Jajka z tuńczykiem foto
2
Dodajemy tuńczyka, pieprz cytrynowy, sól, majonez, chrzan. Mieszamy dokładnie.
Krok 2 - Jajka z tuńczykiem foto
3
. Nakładamy porcje farszu do jajek. Na talerzu układamy rukolę, kładziemy jajka, posypujemy kiełkami rzodkiewki. Chłodzimy.
Krok 3 - Jajka z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 27.01.2016 12:17
Jajka z tuńczykiem - to musi być pyszne :)
Ola1984 27.01.2016 12:10
Bardzo lubię faszerowane jajka :) Pysznie :)
Krystyna32 27.01.2016 09:20
bardzo smaczne
JulkaTomeczek 26.01.2016 23:26
Pyszne jajka
Łukasz15 26.01.2016 23:22
Pyszne jajeczka
halina17 26.01.2016 23:20
Uwielbiam faszerowane jajka.
wwwiolka 26.01.2016 22:48
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak