Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa konfitura

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 220 g
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa konfitura

Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski, zmiksować blenderem. Przełożyć na patelnię. Dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy. Często mieszając smażyć do zgęstnienia ok. 8-10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do małego słoiczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.08.2016 18:17
Ciekawe smaki dodano
Ela15 21.03.2016 08:01
ciekawe jak smakuje
Kolorowa 13.01.2016 21:06
Jaki smak dominuje ?
Wacław 13.01.2016 12:34
doskonała ,coś dla mnie :-)
Habibi 13.01.2016 09:28
robiłam coś podobnego, choć w nieco innej wersji aromatyczno-smakowej ;)
Wafelek2601 13.01.2016 08:25
Bardzo fajny przepis
jagoda5913 13.01.2016 00:18
z papryki jeszcze nie robiłam
ilka01 12.01.2016 23:41
warto wypróbować przepis
JulkaTomeczek 12.01.2016 22:49
Ciekawy przepis
IlonaAlbertos 12.01.2016 22:16
Ciekawy smak. Wart wypróbowania.
sliwka 12.01.2016 21:49
Bardzo fajny pomysł;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak