Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużem, ciecierzycą,dynią i marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 200 g
pół paczki jarmużu-usuń stwardniałe części
pulpa pomidorowa 1 puszka
mleko kokosowe pół puszki
cebula czerwona 1
marchewka 3
cynamon Prymat 1 łyżeczka
bazylia świeża listki
imbir starty 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
nasiona kopru włoskiego 1 mała łyżeczka
olej kokosowy do smażenia
szczypta gałki muszkatołowej
sok z połowy cytryny
sól himalajska do smaku
ugotowana komosa ryżowa lub ryż czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużem, ciecierzycą,dynią i marchewką

Dynię pokrój w kostkę, pokrop oliwą z oliwek i lekko posól, upiecz w 180 stopniach, około 15 minut.
Do szerokiego garnka dodaj 2 łyżki oleju kokosowego.
Najpierw wrzuć pokrojoną w pióra cebulę, a następnie przyprawy .
Smaż około 3 minut.
Po tym czasie dodaj pomidory, dosmacz solą. Dodaj czosnek , starty imbir i gotuj pod przykryciem około 10 minut
Wrzuć następnie cieciorkę, marchewkę oraz jarmuż.
Wlejmleko kokosowe.
Gotuj około 10 minut, następnie dodaj soku z cytryny.
Pod koniec gotowania dodaj dynię i komose ryżówą.
Serwuj z listami bazylii.
Smacznego!



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 14.01.2016 18:51
Bardzo fajna zupa
Monika-twin 14.01.2016 17:04
Fajny przepis.
dollce 14.01.2016 14:55
świetny przepis
anka1988 14.01.2016 14:27
super pożywana zupka!
Ola1984 14.01.2016 13:51
Pyszne połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak