Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z duszonymi warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka żółta 1/4 szt
cebula biała 1 szt duża
marchew 1 szt
natka pietruszki 2 łyzki
sól do smaku 2 szczypty
kolendra 1 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
oliwa 1 łyżka
filet z dorsza 100 g/ mały filet świeży
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 szczypty do ryby
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia 1/3 szkl do smazenia ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z duszonymi warzywami

Dorsza oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, kroimy na małe kawałki i smażymy na niewielkiej ilości oleju, do zrumienienia się ok 5 min z obu stron.

Warzywa obieramy, kroimy według uznania, u mnie paseczki długie.

Smażymy na łyżce oliwy, jeśli ktoś nie liczy kalorii można dodać więcej, doprawiamy, dusimy ok 10 min, warzywa mają być lekko twarde.
Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 15.01.2016 05:51
Pyszny i dietetyczny obiadek :-)
misia53 14.01.2016 23:46
na taki obiadek chętnie się wproszę
halina17 14.01.2016 18:45
Lubię dorsza :)
anka1988 14.01.2016 14:28
pięknie podana smaczna rybka
Ola1984 14.01.2016 13:55
Świetna propozycja na pyszny i zdrowy obiad :)
berys18 14.01.2016 13:40
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak