Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z jabłkiem i makiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
olej 0,5 szk
mąka 1,5 szk
cukier 0,5 szk
cukier waniliowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
mak 0,5 szk
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkiem i makiem

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.
W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce wymieszać jajka z olejem. Składniki suche połączyć z mokrymi i całość zmiksować. Na koniec dodać mak oraz jabłka i delikatnie wymieszać łyżką.
Masę przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu muffiny polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.01.2016 09:40
bardzo smaczny deser
Mama niejadka 15.01.2016 17:46
Pyszne muffinki
ania2610 15.01.2016 12:33
pięknie wyrosły, fajniutkie w środku - pycha!
Krzysztof15 15.01.2016 09:46
pyszne mufinki
gusia1000 15.01.2016 00:19
To coś dla mnie.
Renata9 14.01.2016 21:32
Smaczne muffinki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak