Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe mielone na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
chleb czerstwy 2 kromki
sambal oelek 1 łyżka
suszone pomidory 3-4 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
chili
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe mielone na ostro

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną
cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i pastę chili oraz przyprawy.
Krok 1 - Drobiowe mielone na ostro foto
2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym łuszczu.
Krok 2 - Drobiowe mielone na ostro foto
3
Usmażone kotlety osączać na ręczniku papierowym.
Krok 3 - Drobiowe mielone na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 16.01.2016 14:13
Pyszne danie :)
anka1988 16.01.2016 13:20
smaczne mięsko. Jesli na ostro to wprost dla mojego męża, uwielbia :)
Łukasz15 16.01.2016 12:33
smaczne mięsko
Agnieszka-87-25 16.01.2016 08:04
bardzo fajne
norweska20 15.01.2016 22:21
SMAKOWITE ZESTAWIENIE
bertpvd 15.01.2016 22:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak