Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z koperkim w sosie musztardowo-miodowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź marynowany 4 płaty
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyzka
miód płynny 2 łyżki
olej 3 łyżki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z koperkim w sosie musztardowo-miodowym

W miseczce mieszamy po czubatej łyżce musztard z miodem i olejem. Płaty śledziowe marynowane obieramy ze skóry i kroimy na kawałki 3-4 cm. Koperek siekamy. W słoiki układamy po kolie sos-śledzie-koperek i tak do wyczerpania składników. Gotowe wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.01.2016 11:03
Bardzo lubię śledzie z dodatkiem musztardy, ale takich jeszcze nie jadłam. Podobają mi się :)
monika141 18.01.2016 10:12
smaczne śledziki
Franciszek 18.01.2016 00:26
smaczne śledzie
Róża1 18.01.2016 00:13
zgadzam się z zdaniem 2milutka :-) , ja śledzie pod każdą postacią , a ten pomysł bardzo mi przypadł do gustu :-)
2milutka 17.01.2016 23:35
pomysłowy pomysł na śledzia
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:43
Pyszne śledziki
kd045 17.01.2016 21:23
fajny pomysł
Mama niejadka 17.01.2016 20:21
Jedne z lepszych jakie robiłam i jadłam :)
mirosława4 17.01.2016 20:00
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak