Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z suszoną śliwką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 5-6 płatów
śliwki suszone 200 gram
cebula biała 1-2 sztuki
olej do zalania
ziele angielskie 5 sztuk
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5-7 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat duża szczypta
Papryka ostra mielona Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z suszoną śliwką

Opłukane filety ala matjas moczymy w mleku ok. pół godziny. Póżniej kroimy w kawałki 3cm. Suszone śliwki zalewamy wrzątkiem na dwie minuty, następnie kroimy w paski.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
Układamy warstwami, cebula-śliwka-śledzie aż skończą się składniki. Między warstwami wrzucamy ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Olej mieszamy z pieprzem i papryką ostrą i całość zalewamy. Pozostawiamy na 2-3 dni w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 13.02.2016 09:52
Dobry śledzik..
sliwka 18.01.2016 12:41
Takie lubię;)) Pychota;))
Franciszek 18.01.2016 00:29
warto spróbować
Barbara13 17.01.2016 23:43
takiej wersji śledzia jeszcze nie miałam okazji spróbować
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:42
Jeszcze takich nie jadłam
Anna169Hosz 17.01.2016 21:32
Śledziki dobre na każdą okazję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak