Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding jaglano dyniowy z musem z mango

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
puree z dyni 3/4 szklanki
mango 1 sztuka
mleko kokosowe 1 puszka
syrop z agawy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding jaglano dyniowy z musem z mango

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dynię kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20 minut,a następnie miksujemy na puree.
Puree z dyni miksujemy blenderem z ugotowaną kasza jaglaną oraz syropem z agawy lub miodem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy po trochu mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Mango obieramy i miksujemy blenderem na gładki mus.Mus z mango opcjonalnie można dosłodzić.
Pudding z kaszy i dyni przekładamy do miseczek, na wierzchu dajemy mus z mango i całość posypujemy płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 13.02.2017 09:46
pychota :)
KORAL 05.02.2016 16:48
Pyszności...
Wafelek2601 04.02.2016 09:50
Pyszny deser
Mniam 04.02.2016 09:46
Pyszny deser i do tego z moją ulubioną kaszą :)
Bernadeta1 03.02.2016 21:38
pięknie wygląda i jeszcze lepiej na pewno smakuje
gusia1000 03.02.2016 20:36
Dobre to jest.
kuchcik89 03.02.2016 19:21
smakowity deser :) apetycznie się prezentuje :)
jasiek 03.02.2016 19:15
cudny deserek i taki elegancki
Ada-Gaba 03.02.2016 18:50
smaczny deserek
Aleksandra/Olcia 03.02.2016 18:07
wspaniały, i te słoneczne kolory
Renata9 03.02.2016 17:36
Bardzo smaczny deserek
Jadwiga/Jaga85 03.02.2016 16:57
Coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak