Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle z indyka 400 Gram
jajko 3 Sztuki
mleko 0.5 Szklanki
czosnek 2-3 Ząbki
cebula 1 Sztuka
mąka Do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat Do obtoczenia
przyprawa do potraw Kucharek 1-2 Łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat Wg Uznania
olej do smażenia
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy, dolewamy mleko, dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy.
Krok 1 - Sznycle z indyka foto
2
Do masy wkładamy mięso. Dla dobrego aromatu zostawiamy je na noc w lodówce, aby smaki się przegryzły.
Krok 2 - Sznycle z indyka foto
3
Kotlety panierujemy w bułce wymieszanej z mąką. Pieczemy na oleju, pod koniec smażenia dodajemy odrobine masła dla aromatu i zakrywamy naczynie pokrywką aby mięso zmiękło.
Krok 3 - Sznycle z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.02.2016 17:50
smaczne kotleciki
misia123410 04.02.2016 17:00
Jakie pyszności
Damiano
Damiano 04.02.2016 15:27
smaczne mięsko
Marta Ryżek-Kalkowska 04.02.2016 13:08
Przepysznie wyglądają.
Aleksandra/Olcia 04.02.2016 10:56
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak