Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z budyniem czekoladowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
drożdże świeże 20 dag
margaryna 6 łyżek
aromat waniliowy 1 łyżka
cukier kryształ 6 łyżek
mleko ciepłe 1 szklanka
żółtko jajek żółtek
budyń czekoladowy 2 opakowania
żółtko jajek 1 do posmarowania rogalików

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z budyniem czekoladowym

Kroki postępowania

1
Do większego naczynia dać 40 ml ciepłego mleka dodać 4 łyżki cukru , pokruszone drożdże oraz 4 łyżki mąki. Wszystko wymieszać i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia.
Krok 1 - Rogaliki z budyniem czekoladowym foto
2
Żółtka ucieramy z cukrem . Margarynę rozpuszczamy.
Krok 2 - Rogaliki z budyniem czekoladowym foto
3
Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn , utarte żółtka z cukrem , sól oraz resztę ciepłego mleka. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 3 - Rogaliki z budyniem czekoladowym foto
4
Gotowe ciasto dobrze rozwałkować następnie wycinać trójkąty nałożyć ugotowany budyń i formować na kształt rogalika . Gotowe odstawiamy do wyrośnięcia .
Krok 4 - Rogaliki z budyniem czekoladowym foto
5
Gotowe rogaliki wstawić do nagrzanego piekarnika(wcześniej posmarować rogaliki rozkłóconym żółtkiem) i piec około 20 minut w temperaturze 170.
Krok 5 - Rogaliki z budyniem czekoladowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.02.2016 16:58
bardzo dobre
Maridka19 07.02.2016 20:23
Bardzo ale bardzo szybko poznikały z tacki :)
KORAL 05.02.2016 15:27
Pewnie smaczne
RenataZ-et 05.02.2016 09:54
pyszne rogaliki
gosia1988 04.02.2016 19:20
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak