Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana ze śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka (500 g)
cebula czerwona 1 szt.
bulion 1,5 szklanki
śmietana gęsta 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sok z cytryny
masło 1 plaster
ksylitol
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana ze śmietaną

Czerwoną cebulkę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, skrapiamy ją sokiem z cytryny i wszystko chwilę razem przesmażamy. Zawartość rondelka zalewamy bulionem, dodajemy listek laurowy oraz ziele angielskie i dusimy wszystko do momentu, aż kapustka odpowiednio zmięknie, a bulion odparuje. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy całość odrobiną cukru, solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.

* W wersji mięsnej, wystarczy, że na samym początku przygotowań przesmażymy kawałki kiełbasy z cebulką.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.02.2016 08:24
uwielbiam czerwoną kapuchę :)
misia53 05.02.2016 22:39
apetyczna ,smaczna i piękny kolorek
agnieszka214 05.02.2016 19:34
Do ziemniaczkow i mieska wsam raz
KORAL 05.02.2016 15:21
Uwielbiam.....
Maridka19 05.02.2016 14:57
Bardzo dobra jest :)
Wacław 05.02.2016 14:48
pyszna taka kapusta
wyattearp 05.02.2016 13:35
taką kapustkę uwielbiam
cukiereczek 05.02.2016 12:41
idealna do ziemniaków i mięsa
2milutka 05.02.2016 12:34
Musi być pyszna ;)
ilka01 05.02.2016 12:02
dobry pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak