Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z grzybami i ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 1 sztuka
grzyby suszone 2 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 1/2 kg
sól i pieprz
zakwas na żur 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z grzybami i ziemniakami

Grzyby umyć i zalać wodą. Moczyć całą noc. Pokroić na mniejsze kawałki. Golonko zalać wodą, dodać kostkę rosołową oraz grzyby i gotować pod przykryciem od miękkości. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki zmiękną wlać zakwas i zagotować. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 05.02.2016 12:04
U mnie taka zupa jest jadana tylko raz w roku.. Na Wigilię Bożego Narodzenia..a szkoda bo jest naprawdę pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak