Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami
Kroki postępowania
Żółtka oddzielamy od białek , dodajemy cukier , i ubijamy do puszystości. Dodać masło i ser oraz budyń. Dalej ubijamy.
mąka pszenna | 30 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier kryształ | 10 dag |
żółtko jajek | 4 |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
margaryna | 1/2 kostki |
ser biały | 1 kg zmielonego |
masło | 1/2 kostki |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
cukier kryształ | 1 szklanka |
jajko | 4 |
polewa czekoladowa | do dekoracji na wierzch |
pierniczki glazurowane | 15 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: