Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słony sernik z łososiem i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pieprz biały mielony Prymat 50 dkg
jajko 3 sztuki
łosoś wędzony plastry 10 dkg
masło 1 łyżka
koperek 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Słony sernik z łososiem i koperkiem

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Biały ser mielimy. Masło ucieramy mikserem następnie dodajemy po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy ser. Koperek siekamy dodajemy do masy.

Łososia sałatkowego siekamy i również dodajemy do masy, następnie wsypujemy resztę tartej bułki doprawiamy sola i pieprzem. W osobnym naczyniu ubijamy pozostałe białka. Delikatnie łączymy białka z masa serową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.02.2016 20:00
Edytuj jeszcze dzisiaj przepis zamiast ser biały 50 dag napisałaś pieprz. Fajny pomysł ... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak