Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie "oczka" z kremem czekoladowo-orzechowym i nerkowcem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
krem czekoladowo-orzechowy
jajko
orzechy nerkowca

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie "oczka" z kremem czekoladowo-orzechowym i nerkowcem

Przygotowujemy kwadraty z ciasta francuskiego. Nakładamy krem na środek ciasta. Na ciasto nakładamy po jednym orzechu nerkowca. Łączymy wszystkie rogi na środku. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 06.02.2016 20:40
super przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak