Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pieczarki 25 dkg
szalotka 1 szt
serek mascarpone 10 dkg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone

Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Szalotkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż odparuje nadmiar płynu. Dodać kurczaka, a kiedy mięso będzie obsmażone ze wszystkich stron podlać 1/2 szklanki wody i dodać serek. Dokładnie wymieszać, doprawić i zagotować. Podawać mp. z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak