Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA Z SEREM DŁUGODOJRZEWAJĄCYM I CEBULĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 1 szklanka
masło 100 gram
jajko
sól

FARSZ

cebula biała 4 duże
cebula czerwona 1 duża
jajko 2 sztuki
boczek wędzony 100 gram
ser długodojrzewający 100 gram
szałwia 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA Z SEREM DŁUGODOJRZEWAJĄCYM I CEBULĄ

Ciasto:

Mąkę przesiać, posiekać z masłem dodać sól i jajko. Zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią spożywczą następnie odstawić do lodówki na 40 minut.
Ciasto wyłożyć na blaszkę, uformować brzegi. Nakłuć widelcem spód ciasta. Piec w piekarniku ok 15 minut w temperaturze 180°C.



Farsz:

Cebule okroić w piórka, boczek w kostkę. Dusić na patelni ok 25 minut aż cebula zmięknie, jeśli wcześnie cebula zaczyna brązowieć dodać łyżkę wody. Do cebulo dodać dwa rozkłócone jajka, starty ser, szałwię, sól i pieprz do smaku starannie wymieszać.

Farsz wyłożyć na ciasto, piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.02.2016 18:23
fajna tarta
marzut 09.02.2016 11:29
Super pomysl
Iwusia 08.02.2016 22:56
wspaniale się zapowiada
kloruś 08.02.2016 18:47
chętnie bym skosztowała!
Damiano
Damiano 08.02.2016 16:17
ekstra tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak