Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z jogurtem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 350 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy mały kawałek
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion warzywny 1 kostka
jogurt grecki 3-4 łyżki
Makaron kolanka 100-150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z jogurtem

Pieczarki umyć , oczyścić - zdjąć skórkę- główki pokroić w plasterki a nóżki bardzo drobno posiekać , lekko zagotować w niewielkiej ilości i odlać jej połowę . Do garnka wlać 1,5 l wody , dodać kostkę warzywną , marchewkę pokrojoną w plasterki oraz startą na grubych oczkach pietruszkę i seler , następnie dodać pieczarki i gotować ok.20-30 minut, aż wszystkie składniki zmiękną Dodajemy sól i pieprz do smaku i drobno posiekany koperek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Ugotowany makaron wyłożyć bezpośrednio na talerz zalać zupą zabieloną jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.08.2016 17:58
na pewno pyszna
Ela15 30.04.2016 07:38
chętnie bym zjadła taką zupę
IwonaKa 10.02.2016 10:29
taką zupkę własnie lubię
Anna169Hosz 08.02.2016 11:14
Pyszna zupka.
gusia1000 07.02.2016 19:34
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak