Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami i boczkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
musztarda 2-3 łyżki
czosnek 3 ząbki
boczek parzony 15 dag
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
ogórki kiszone 2 szt
oliwa 2 łyżki
sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Roladki z mięsa wołowego z pieczarkami i boczkiem są wyśmienite. Wspaniale smakują z kluskami, sosem i modrą kapustą lub dowolną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami i boczkiem

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 7-8 porcji, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Krok 1 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto
2
Natrzeć zmiażdżony czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, osmarować musztardą,
Krok 2 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto
3
Ułożyć plasterki boczku, pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto
4
Ogórki kiszone pokroić wzdłuż na 4 części. Umyte pieczarki posiekać.
Pieczarki i po kawałku ogórka ułożyć na mięsie.
Krok 4 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto
5
Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na rumiano.

Krok 5 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto
6

Następnie przestudzić, usunąć nici, włożyć do rondla, dodać sos który powstał podczas pieczenia mięsa, wlać odrobinę wody, dodać liście laurowe, sos sojowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Powstały podczas duszenia sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.04.2016 23:16
pięknie podane :)
Ela15 24.04.2016 08:16
kuszą swoim wyglądem
Marta Ryżek-Kalkowska 04.02.2016 13:11
wygląda bardzo apetycznie
Wiesława1 29.01.2016 12:04
smakowite mięsko
Pani Domu 29.01.2016 09:40
najlepsze rolady
Iwusia 28.01.2016 22:25
smaczny obiadek
w mojej kuchni 28.01.2016 19:25
moje smaki w tym daniu
norweska20 28.01.2016 19:04
roladki pierwsza klasa
Bernadeta1 28.01.2016 18:46
Bardzo lubię taki obiadek, pyszny
ania2610 28.01.2016 18:34
Danie wygląda bardzo pysznie!
Beatris 28.01.2016 18:20
Pyszne mięsko:) Cały zestawik niezwykle apetyczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak