Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i mięsem z odzysku.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

farsz

kapusta kiszona 40-50 dkg
mięso mielone 30 dkg
cebula biała 2 szt
rosół 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

ciasto na pierogi

żółtko jajek 1 szt
olej 3-4 łyżki
sól do smaku
woda ciepła 225 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i mięsem z odzysku.

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną u mnie została z obiadu kroimy drobno.
Mięso drobiowe które zostało z gotowania rosołu mielimy.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy do cebuli dodajemy kapustę podsmażamy studzimy.
Do kapusty dodajemy mielone mięso doprawiamy .
Do farszu wlewamy rosół aby farsz nie był za suchy.
Krok 1 - Pierogi   z kapustą i mięsem  z odzysku. foto
2
Robimy ciasto na pierogi .
Wałkujemy.Na cieście wykładamy farsz składamy
Krok 2 - Pierogi   z kapustą i mięsem  z odzysku. foto
3
Za pomocą grzybka wycinamy pierogi.
Krok 3 - Pierogi   z kapustą i mięsem  z odzysku. foto
4
Pierogi układamy na tacy posypanej bułką tartą aby się nie przykleiły.
Krok 4 - Pierogi   z kapustą i mięsem  z odzysku. foto
5
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu polewamy rozpuszczonym masłem.

POLECAM!!!!
Krok 5 - Pierogi   z kapustą i mięsem  z odzysku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.01.2016 15:23
Smaczne pierogi.
gosia56 29.01.2016 10:45
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
jagoda5913 28.01.2016 19:49
dobry pomysł
Róża1 28.01.2016 18:51
też poproszę porcyjkę tych pysznych pierożków :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak