Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA Z BORÓWKAMI I LIMONKĄ W BIAŁEJ CZEKOLADZIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
masło 120 gram
cukier puder 30 gram
czekolada biała 1 tabliczka
serek mascarpone 200 gram
borówka amerykańska 1 szklanka
limonka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA Z BORÓWKAMI I LIMONKĄ W BIAŁEJ CZEKOLADZIE

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i łyżkę wody Ciasto zagniatamy w jednolitą masę i odkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Następnie ciasto wykładamy w formie do tarty wysmarowanej tłuszczem i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp 180 stopni ok 25 minut.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone . Krem nakładamy na ciasto i układamy borówki amerykańskie . Posypujemy startą skórką z limonki i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 17.06.2016 13:47
genialny przepis!
Jagódka77 23.02.2016 21:27
wspaniale wygląda
czaarnaaaa 19.02.2016 17:00
mniam aż ślinka cieknie na sam widok :-)
kasia.s 08.02.2016 08:19
Piękna, aż zachciało się lata:)
Bernadeta1 06.02.2016 20:28
pyszne słodkości
kasia37 30.01.2016 21:55
polecam bo jest pyszna :)
Mama niejadka 29.01.2016 20:56
Pyszna tarta
cukiereczek 29.01.2016 18:32
mam ochotę na takie ciasto
IKrakowianka 29.01.2016 17:19
super wypiek
adelajda 29.01.2016 16:17
Pyszna tarta
gusia1000 29.01.2016 15:26
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak