Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy pudding jaglany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
mleko 2,6 szkl
kakao 3 łyżki
cukier 4 łyżki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy pudding jaglany

Przepłukaną kaszę jaglaną przekładamy do garnka z grubym dnem, zalewamy mlekiem i dosypujemy cukier. Gotujemy na wolnym ogniu, aż zmięknie i wchłonie mleko. Po ugotowaniu kaszy dodajemy do niej łyżeczkę masła i kakao. Blendujemy na jednolitą masę i przekładamy do miseczki. Możemy doprawić cukrem wg smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.02.2016 21:14
na pewno dobrze smakuje
Róża1 29.01.2016 22:11
pierwszorzędny pomysł !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak