Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca pieczona na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca pieczona na słodko

Ciecierzycę wypłukać, zalać wodą i odstawić na noc aby się moczyła. Odlać wodę w której się moczyła ciecierzyca, zalać nową i gotować do miękkości około 40 minut. Odlać wodę po ugotowaniu. Dodać oliwę, miód i cynamon i wymieszać. Rozłożyć ziarna na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agi0911 16.03.2016 06:43
Ciekawa przekąska muszę wypróbować.
Stenka 01.02.2016 08:56
Smakują jak orzeszki, doskonała zdrowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak