Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle na zimno z dodatkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszle 6 sztuk
ser feta 1/2 kostki
oliwki czarne 10 sztuk
pomidory suszone w zalewie 2 łyżki
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
mix sałat 1 garść
sos winegret 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle na zimno z dodatkami.

Makaron muszle, gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Oliwki i pomidory wyjmujemy z zalewy, osączamy i kroimy /ja użyłam swoich pomidorków koktajlowych więc ich nie kroiłam, bo są malutkie./.
Ser feta rozdrabniamy, łączymy z oliwkami i pomidorami, lekko oprószamy pieprzem i mieszamy.
Sałatę po umyciu i osuszeniu układamy na dwa talerze, skrapiamy sosem winegret, układamy po trzy muszle i posypujemy je posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.03.2016 16:27
fajny pomysł
IZABELA29 18.02.2016 08:24
Apetyczne muszelki
Wiesława1 01.02.2016 09:24
super przekąska
monikaT83 31.01.2016 20:35
Fajna przystawka!
Bernadeta1 31.01.2016 20:10
prezentują się bardzo smacznie
norweska20 31.01.2016 18:12
smakowity pomysł
agaK. 31.01.2016 17:52
Na pewno by mi smakowało, lubię takie dodatki.
marcia7 31.01.2016 16:38
dobrze wygląda
mirosława4 31.01.2016 16:33
apetyczna przekąska
Anna169Hosz 31.01.2016 16:21
Wyglądają cudnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak