Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z zielonej soczewicy z marchewką i ogórkiem kiszonym
Kroki postępowania
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
soczewica zielona | 3 szkl |
marchewka | 2 duże |
pietruszka gotowana | 1 szt |
ogórki kwaszone Smak | 3-4 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
kasza manna | 4 łyżki |
jajko | 4 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szkl (+/-) |
masło 82% | 1 łyżeczka |
szałwia | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3 czubate łyżeczki |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 2 czubate łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 3 łyżeczki |
oregano | 1 łyżeczka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: