Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z kurkami w czerwonym winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 7 łyżeczek
cebula biała 1 duża
wino czerwone wytrawne 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka do obtoczenia zrazów
kurki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z kurkami w czerwonym winie

Mięso kroimy na płaty o szerokości 2 cm. rozbijamy ,smarujemy musztardą ,oprószamy solą i pieprzem, kurki myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem,cebulę kroimy w pióra, na płaty mięsa układamy cebulę oraz grzyby ( troszkę kurek zostawiamy),zwijamy spinając wykałaczkami, tak przygotowane zrazy obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym smalcu , podsmażone zrazy przekładamy do garnka wlewamy wodę oaz wino ,dodajemy ziele angielskie liść laurowy oraz resztę grzybów,gotujemy aż mięso będzie miękkie , sos doprawiamy ,podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.02.2016 12:30
pyszne danie!
norweska20 18.02.2016 11:24
smakowite zestawienie
RenataZ-et 18.02.2016 10:25
super mięsko
Pani Domu 18.02.2016 08:04
bardzo smacznie
olkaaa 18.02.2016 07:31
kusząca propozycja
wwwiolka 17.02.2016 22:39
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 17.02.2016 20:58
pysznie i ładnie :)
Wiktoria29 17.02.2016 20:45
brzmi bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak