1. Skrzydełka z kaczki oczyszczamy, oprószamy obficie solą, przekładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w 170*C przy funkcji termoobiegu. Po tym czasie zlewamy wytopiony tłuszcz, kaczuszkę nacieramy drobno startym imbirem i zalewamy sokiem pomarańczowym, pieczemy kolejną godzinę pod przykryciem. Po kolejnej godzinie kaczkę polewamy płynnym miodem i bez przykrycia pieczemy 30 minut. Pieczarki myjemy pod zimną bieżącą wodą i kroimy w plasterki, dorzucamy do kaczki i pieczemy ostatnie już pół godziny. W czasie ostatnich 30 minut pieczenia skrzydełka obracamy i polewamy powstałym sosem. Uważamy, aby się nie przypaliły.
2. Upieczone skrzydełka przekładamy do garnka, zalewamy wodą do ich przykrycia (ok 3 - 4 l wody), wlewamy sos sojowy, wrzucamy pieczarki, anyż, cynamon, rozgnieciony nożem ząbek czosnku (razem ze skórką) i anyż.Gotujemy ok 40 minut, a następnie odcedzamy. Do zupy wlewamy sos powstały przy pieczeniu kaczuszki (nie tłuszcz wytopiony podczas 1 pieczenia, tylko sos miodowo - imbirowy), przyprawiamy solą i dorzucamy mięso z kaczych skrzydełek.
3. Zupę podajemy z makaronem ryżowym.
SMACZNEGO :-)