Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serków topionych z grzankami i chipsami z szynki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
cebula 1/2 szt
serek topiony 3 szt
śmietana 30% 100 ml
bułka 1 szt
masło 50 g
szynka 2 plastry
sól i pieprz
Koperek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serków topionych z grzankami i chipsami z szynki

1. Bulion warzywny przelej do garnka i zagotuj. Cebulę pokrój w małą kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Do bulionu dodaj rozdrobnione serki, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, aż serki się rozpuszczą. Wlej śmietanę i zagotuj. Zupę dopraw do smaku suszonym koperkiem, solą oraz pieprzem.

2. Bułkę pokrój w kostkę. Podrumień na maśle, aż grzanki będą chrupiące. Szynkę pokrój w plaski. Ułóż na blaszce z pergaminem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

3. Gotową zupę przelej na talerz lub do garnuszka. Podawaj z grzankami oraz chipsami z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.02.2016 13:49
smaczna zupa
Babeczka35 22.02.2016 19:55
Musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak