Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINI TIRAMSU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
zaparzona mocna kawa 1/4 szklanki
kakao

krem tiramisu

śmietana 36% 1/2 l
cukier puder 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda ciepła 1/2 szklanki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
wrzątek 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: MINI TIRAMSU

Biszkopciki maczamy w osłodzonej kawie albo likierze mokka i układać na masie. (ja, maczałam tylko góry biszkopcików)

krem tiramisu-Żelatynę rozpuszczamy z gorącą wodą. Kawę zaparzyć wrzątkiem. Do kawy dodać płyn z żelatyną i studzimy. Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem. Cały czas miksując dolewamy kawę z żelatyną.

W naczyniu: kielich lub szklanka: biszkopty maczamy w osłodzonej kawie, a na nie dajemy łyżkę masy i tak naprzemian. Górną warstwą powinna być masa. Wierzch posypujemy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katrina.u 23.02.2016 15:07
uwielbiam tiramisu :)
gusia1000 23.02.2016 14:27
Smaczna słodkość.
Mama niejadka 23.02.2016 11:10
Pyszny deser
Ela427 23.02.2016 10:37
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak