Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
makaron łazanki 400 gr
kiełbasa 3 szt
mięso mielone 0,5 kg
olej do smażenia
sól
pieprz

Porada

Ja nie zawsze używam makaronu do łazanek czasami używam świderków. Taki jaki mam w domu.

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Kapustę kiszoną opłukać, następnie przesiekać nożem żeby nie była
za długa,zalać w dużym garnku woda i gotować do miękkości (ok 50
min).
W trakcie kiedy kapusta się gotuje można sobie przygotować makaron
według przepisu na opakowaniu, ważne żeby nie rozgotować
makaronu,odcedzić przelać zimną wodą i odstawić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na malej ilości
oleju,mięso mielone również podsmażamy może być na tym samym
tłuszczu co kiełbasa, mięso przyprawić.Gdy kapusta jest już miękka
odcedzamy z całości wody, Do garnka z kapusta dodajemy kiełbasę mięso
mielone makaron przyprawiamy według swoich smaków.Mieszamy wszystko
razem
i na malutkim ogniu podgrzewamy.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.02.2016 14:48
Pyszny obiad
anka1988 23.02.2016 13:18
łazanki od czasu do czasu robię też na obiad, ja dodatkowo dodaję trochę kapusty białej.
Aleksandra/Olcia 23.02.2016 11:05
mniam mniam
Madzai 23.02.2016 10:45
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak