Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z omleta z łososiem
W misce mieszamy kremowy serek z posiekanym koperkiem i drobno pokrojoną cebulą i kaparami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie omletów:
Jajka ubijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron.
Omlety odkładamy do ostudzenia.
Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą i układamy plasterki łososia. Zawijamy jak cukierki w rulon. Dzięki foli nasze roladki zachowają idealny kształt. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi omletami. Roladki chowamy na minimum 30 minut do lodówki.
Schłodzone roladki wyjmujemy z foli i kroimy na kawałki.
Smacznego!