Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowo-ziemniaczane placki z piekarnika.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 duże sztuki
ziemniaki 6 średnich sztuk
jajko 2 sztuki
mąka pełnoziarnista 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czubrica zielona 1 łyżeczka

Porada

Z przepisu wychodzi około 14 placków.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-ziemniaczane placki z piekarnika.


1.Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki dokładnie odciskamy z wody.
2.Do warzyw wbijamy jajka, dodajemy pestki słonecznika, dyni, mąkę, olej, dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3.Na blaszki wyłożone papierem do pieczenia nakładamy porcje warzyw formując placuszki.
4.Placki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do miękkości i zrumienienia.
5.Podajemy od razu gorące po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.02.2016 18:20
Dziękuję i polecam zrobić:)
Franciszek 26.02.2016 01:01
dobre placki
Róża1 26.02.2016 00:22
takich jeszcze nie robiłam , ani nie jadłam :-) , znakomity pomysł !!!!
Babeczka35 25.02.2016 21:37
Dziękuję:)
Damiano
Damiano 25.02.2016 20:45
pyszne placki
gusia1000 25.02.2016 20:34
Zdrowe placki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak