Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ziemniakami i gotowaną cielęciną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
cielęcina 300 g
marchewka 1 szr
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 30% 1/4 szklanki
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ziemniakami i gotowaną cielęciną

Ziemniaki obrać i pokroić w grubszą kostkę .Do garnka wlać wodę , dodać ,przyprawy ,jarzyny ,opłukane mięso , posolić i gotować na wolnym ogniu 30 minut . Po tym czasie dołożyć ziemniaki pokrojone i gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z garnka i pokroić w kostkę i dołożyć do zupy. Całość zabielić śmietaną i podawać ,można posypać natką lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.02.2016 15:46
lubie takie zupy,dla mnie pycha :-)
Ewelina1991 27.02.2016 08:59
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak