Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka kurczaka w pomarańczowo – imbirowej marynacie
Kroki postępowania
Udka oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przygotowaną marynatą i pozostawić na kilka godzin.
udka kurczaka | 5 szt |
pomarańcza | 1 szt |
żurawina suszona | 60 g |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
masło | |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
starta skórka z pomarańczy | 1 szt |
sok z pomarańczy | 1 szt |
oliwa | 3 łyżki |
tymianek | 3 łyżeczki |
imbir | 5 cm |
mieszanka przypraw chilli |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: