Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONE CURRY Z KREWETKAMI PO TAJSKU

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 250 g
cebula 1 szt
imbir 2 cm
czosnek ząbki 2 szt
kumin 1 łyzeczka
pasta curry 2 łyzki
mleko kokosowe 400 ml
sos rybny 1 łyzka
liść kafiru 2 szt
kolendra 1 łyzka

Porada

Ps. Świetnym dodatkiem jest kleks śmietany z odrobiną limonki – przełamie ostry smak curry!

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONE CURRY Z KREWETKAMI PO TAJSKU

POSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną cebulę – szklimy.

Wrzucamy przeciśnięty czosnek, kumin, a po chwili pastę curry – przesmażamy.

Wlewamy mleko kokosowe oraz sos rybny, wrzucamy liście kaffiru, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy kilka minut.

Dodajemy oczyszczone krewetki i dusimy ok. 5 minut.

Podajemy gorące posypane świeżą kolendrą.



Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 14.02.2016 19:50
Wygląda smakowicie
sliwka 14.02.2016 19:22
Pychotka, smakowitosci;))
SzczyptaChili 14.02.2016 17:59
Prezentuje się pysznie :)
bertpvd 14.02.2016 17:28
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak