Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 gram
marchewka 1
por 1 liść
oliwa 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

Kapustę kiszoną płuczemy raz, po czym odcedzamy - odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach do kapusty. Następnie dodajemy drobno posiekany por. Na koniec przyprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i cukrem oraz wlewamy oliwę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.02.2016 17:05
Bardzo często taka gości na moim stole;))
Babeczka35 15.02.2016 16:22
Uwielbiam.Pyszna jest:)
jagoda5913 15.02.2016 12:20
szybka i zdrowa
Ewelina1991 15.02.2016 09:12
smaczna surówka
Edita 15.02.2016 07:53
uwielbiam taka
Granita 14.02.2016 22:31
znakomity dodatek do wielu dań, a do tego bardzo zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak