Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z liściem laurowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt najlepiej młode
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
oliwa
oregano suszone
Liść lubczyku suszony Prymat suszony
sól do smaku
jogurt naturalny 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z liściem laurowym

Młode ziemniaki tylko dobrze umyć , stare trzeba obrać ze skórki , naciąć wzdłuż nie przecinając ziemniaka i w środek włożyć liść laurowy.
Do kokilek wlać oliwę włożyć ziemniaka posypać solą , suszonymi ziołami , oregano i lubczykiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 30-40 minut.
W czasie pieczenia ziemniaki można przekładać na drugą stronę i podlewać oliwą w miarę potrzeby.
Po upieczeniu wyjmujemy liść laurowy i nakładamy na ziemniaka łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy z oliwą i ziołami.
W ten sposób powstaje lekki smakowity sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.02.2016 09:56
Super pomysł;)
Renata9 15.02.2016 23:44
Fajne ziemniaki
SzczyptaChili 15.02.2016 22:14
Ciekawy sposób na podanie ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak